[...] siemie lniane,oliwa z oliwek, jajka ,olej lniany,orzechy, owoce. Źródła białka: mięsa wszelkiego rodzaju,ryby , jajka, sery twarogowe. Staraj się do posiłków dokładać warzywa roznego rodzaju. Wędliny sobie daruj - mają dużo soli i nie wiesz co oni tam pakuja. Poczytaj jeszcze, staraj się stopniowo wprowadzac zdrowe nawyki zywieniowe. Pzdro
Wysokiej klasy mineralka :P ale wyróżnia się tym że ma dużo soli - tej kuchennej :) prawie 3g w 1 litrze, a taka ilość to dziennie zapotrzebowanie (przy aktywnym trybie życia). Dlatego IMO nie pił bym jej za dużo, bo nadmiar NaCl w organizmie to nic dobrego, może jedynie w bardzo upalne dni, kiedy wypaczasz hektolitry wody :)
To tak: - zacisków nie wliczaj - z intensywnością - tak ma być :-)) Ag, widzę, że w misce i wędzona makrela, i śledzie - dużo soli -> może wpłynąć na trzymanie wody. U mnie po makreli jest masakra w tym temacie ;-) NO TO JADZIEM :-D
[...] bo poprzednio startowałam z pułapu 25kg, dołożyłam też w seriach WL. Arphiel: Poczytałam w Twoim starym dzienniku relację z odwadniania - bardzo się przyda. Fajnie, że można pieczarki, bo lubię je wrzucać do omleta. A jak to jest z wędzonymi rybami w tym okresie? Pewnie nie, bo dużo soli? Zmieniony przez - kosheen w dniu 2013-02-06 11:11:14
Dzięki eveline :-) Tzn sól ograniczam, nie wykluczyłam jej całkowicie ale przestałam od pewnego czasu jeść wszystkie mocno przetworzone produkty zawierające dużo soli a sama solę delikatnie (kiedyś lubiłam przesalać i wtedy puchłam cała). Ale sól ograniczam już od jakiegoś czasu a problem występuje dopiero od paru dni. Potas wcinam pod postacią [...]
jesli planujesz codziennie jesc boczek, to wymien go na swiezy. Wedzony moze mnie rozne dodatki i duzo soli. A dwa smazony boczek, zwlaszcza taki opieczony nie powinien byc stalym elementem jadlospisu
[...] Dodaj jeszcze jedno jajko 2. II Śniadanie: - Chleb razowy 2 kromka - 2 plasterki szynki z indyka - oliwa z oliwek - warzywa Zrezygnuj z wędlin. Zawierają bardzo dużo soli, a ich deklarowane wartości odżywcze są wątpliwe. Upiecz sobie piersi z kury, indyka, kawalek schabu czy wołowiny i jedz na zimno zamiast kupnych wędlin 3. [...]
Może używasz duzo soli ,sól zaptrzymuje wode w organizmie i dlatego z waga masz taki hmm "głupi" problem .Patrz się na wyglad i centymert nie przejmuj sie waga
[...] się chora i nic mnie nie boli, tylko jakoś taka dziwna niemoc mnie dopadła. No nic, może po prostu mój organizm nie lubi jak się w niego wlewa 8l wody na dzień i do tego dużo soli. Jutro załatwię ostatnią rzecz, czyli wybiorę się do fryzjera. W piątek już tylko pakowanie i w sobotę na 12.00 na opalanie do Tomka. Jutro i/lub w piątek ostatnie [...]
[...] wieczorem 25 w dniu badań nie biorę, żadnych supli przed oddaniem krwi Glukoza 85,30 mg/dl norma 70-99 Jak tarczyca? Ft3 ft4? Nerki? Tu może być problem. Noi sód? Za mało/za dużo soli może być i stąd te obrzęki i senność. Tak jak wspomniałem badania pomijając wątrobę mam ok. W kwesti sodu postaram się zrobić przy nastepnych badaniach, jednak nie [...]
[...] Nie twierdzę, że nie ma efektów ubocznych, nigdy tak nie twirdziłem, wiem że są i wiem, że całkiem zapobiec im się nie da. Jednakże najczęściej sterydom przypisuje się dużo więcej złego niż powodują w rzeczywistości. Skoro mówisz, że interesowałeś się tematem, z pewnością zdajesz sobie z tego sprawę. Konwersja w DHT prowadzi do przerostu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nasunęły mi się jeszcze pytania: 1. Spożywać masło/margarynę na redukcji? Mogę też zjeść chleb bez (tj. z samym jajkiem) - orzechowe polecam. Zwykłego małe ilości. 2. Ketchup, wiadomo jest przetworzony, ale dodaje smaku, szkodzi? Absolutnie. Bardzo dużo soli ;/
musze to napisac :D jade omke jak jade cisnienie 130/90 max do tego 8g ww/1kg masy ciała i duzo soli kocham sol hehe po cyklu cisnienie 120/80. Jestem jak młody bóg!
jaki cykl?? przyczyna nie zawsze musi leżeć w koksach, często ludzie puchną bo żrą wielkie ilości węgli, zwłaszcza prostych, do wszystkiego dodają soli itp. nawet dennis wolf powiedział ostatnio, że spuchł bo je dużo soli
[...] Ładnie oczyszcza z toksyn i przyspiesza przemianę materii. Żołty ser też byłby ok - taka moja wiedza - gdyby nie stopień przetworzenia (mniej witamin), sporo (czasem za dużo) soli i niefajnego cholesterolu. Mozzarella i inne sery typu włoskiego, to takie mocno przetworzone twarogi, uboższe w witaminy i mikroelementy. "Gęste" żarcie, ale o [...]